Fattoush inspirerad brödsallad med krispig JätteFranska - Recept| Pågen
5 5 1 0 röster

Fattoush-inspirerad brödsallad med krispig JätteFranska

Bröd som blivit över är perfekt att använda i den här matiga och syrliga salladen, som tar smakinspiration från den libanesiska salladen Fattoush. Ugnsrosta brödet i gyllene i olja och blanda ihop med fräscha grönsaker och plötsligt har du en färgglad rätt som kan serveras som tillbehör eller avnjutas som en egen rätt.


Ingredienser

  • 6 skivor JätteFranska
  • 1 granatäpple
  • ½ gurka
  • Romansallad
  • En knippe persilja
  • En knippe mynta
  • 1 rödlök
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 paket cocktailtomater
  • 1 knippe rädisor
  • 6 msk olivolja
  • 1 pressad citron
  • 1 msk sumak
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl granatäppelsirap

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Kavla ut brödskivorna med en brödkavel på de blir platta.Pensla sedan skivorna med 2 msk olivolja och skär i 9 rutor. Bred ut dem på en ugnsplåt och ställ in i ugnen tills de fått en gyllene krispig yta. Det går även bra att fritera brödbitarna!
  3. Blanda ihop 4 msk olivolja, granatäppelsirap, sumak, citron, salt och peppar till en dressing.
  4. Hacka upp salladen, persiljan, mynta och grönsakerna och vänd ner i en skål tillsammans med granatäppelkärnorna. Häll över dressingen och blanda ner brödbitarna.