Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Det här är ett utmärkt sätt att ta vara på semlebullar som börjat bli lite torra. För en extra lyxig variant kan dessa frasiga och kaneldoftande fattiga riddare serveras med vaniljglass och/eller bär.
Ingredienser
(4 pers.)
4 Pågen Semlebullar
1 ägg
1 ½ dl mjölk
½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 msk kanel
Lättvispad grädde till servering
Smör till stekning
Tillagning
Gör så här
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt i en bunke eller djup tallrik.
Förbered en tallrik med socker- och kanelblandning.
Dela på bullarna och doppa i äggsmeten.
Stek gyllene på båda sidor i rejält med smör.
Doppa de stekta bullarna i kanelsockret och servera sedan direkt tillsammans med grädde.