Falukorvsmacka på Pågen Levain - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Falukorvsmacka på Pågen Levain

En klassisk macka till middag i form av rostad Levain, stuvad spenat, stekt falukorv och ägg. Tryggt, snabblagat och gott!


Ingredienser

  • 2 skivor Levain
  • 2 ägg
  • ca 1/4 falukorv
  • Smör att steka i
  • Chiliflakes
  • 225 g fryst spenat
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här
  1. Börja med att stuva spenat. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och späd sedan med mjölken. Blanda i den frysta spenaten och rör runt tills spenaten tinat i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär upp ca 6 skivor falukorv och stek i lite smör tills de fått en fin yta.
  3. Stek de två äggen “sunny side up”.
  4. Rosta brödskivorna och fördela sedan den stuvade spenaten över brödskivorna. Placera ut ca tre falukorvsskivor på vardera macka och toppa med varsitt stekt ägg. Toppa med chiliflakes för lite extra hetta.