Croque Madame
5 5 1 0 röster

Croque Madame

En lyxig och krämig fransk klassiker som passar perfekt till middagen! Eller varför inte dela upp mackan i mindre bitar och bjuda på som snittar?


Ingredienser

INGREDIENSER FÖR 1 PERSON
  • 2 skivor Pågen Levain
  • 2 skivor Gruyère eller Emmental
  • 1 skiva rökt skinka
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 dl bechamelsås (1 msk smör,
  • 1 tsk mjöl, 1 dl mjölk)
  • 1 citronklyfta
  • 1 tsk hackad gräslök

Tillagning

Gör så här

  1. Bred dijonsenap på en brödskiva, lägg på skinka och ost och toppa med den andra skivan. Stek dubbelmackan i smör på medelvärme tills brödet är gyllene.
  2. Bechamelsås: smält smör, vispa i mjöl och sedan mjölk tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och ev vitvins- eller champagnevinäger.
  3. Häll såsen över mackan, toppa ev med ost och gratinera i 200°C ca 5 min.
  4. Stek ägget (sunny side up), lägg det på mackan och toppa med citronjuice och gräslök.
Servera direkt! .