Club-sandwich - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Club sandwich - varm macka med kyckling, bacon och tomat

Sugen på en klassisk macka? Gör en varm club sandwich med saftig kyckling, krispigt bacon och färsk tomat – allt mellan gyllene brödskivor av Pågen Rasker. En riktig höjdare!


Ingredienser

(4 personer)
  • 6 skivor Pågen Rasker
  • 8 skivor bacon
  • 2 kycklingfiléer
  • 8 msk majonnäs
  • 4-6 romansallatblad
  • 8 skivor tomat
  • 1 msk färsk timjan från kvist
  • Salt och svartpeppar, efter smak

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt en stekpanna på medelvärme. Klicka i smör och stek brödet gyllene. Dela skivorna till 12 trekanter. Stek bacon krispigt och lägg på hushållspapper. Stek kycklingen i fettet som är kvar i pannan. Sänk värmen när kycklingen fått fin yta och stek till innertemperaturen är 72 °C. Låt svalna och skär i tunna skivor, ca ½ cm.
  2. Bred majonnäs över 4 av bröden. Lägg på salladsblad och en brödskiva som mellanlager. Lägg på tomat, bacon och kyckling. Krydda med timjan, salt och svartpeppar efter smak.
  3. Bred majonnäs över de resterande 4 bröden. Vänd dem och lägg överst på varje smörgås. Tryck försiktigt ihop och servera direkt.

Njuuut!