4 5 1 12 röster

Club sandwich med rökt kalkon, ost, tomat och dijonsenap

Mackornas macka! Här har Filip hottat upp klassikern Club sandwich till en helt ny nivå. Mellan två smörstekta brödskivor av Levain möts rökt kalkon, stekta tomater, krispig sallad och en sås du sent ska glömma. Oh la la!


Ingredienser

  • skivor Pågen Levain
  • 2 st salladsblad, valfria
  • 10 st cocktailtomater
  • 2 st ostskivor
  • 8 st skivor rökt kalkon (cirka 150 g)
  • ½ rödlök, skivad i tunna skivor

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk yellow mustard eller dijonsenap
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Skiva löken så tunt du kan, lägg i kallt vatten.
  2. Blanda ihop såsen. Stek tomaterna i olivolja i cirka 3-4 min,
    salta.
  3. Stek bröden i lite smör.
  4. Montera mackan så här: bröd, sås, salladsblad,
    tomater, rödlök, kalkonskivor, ost, sås och bröd.

Supersmarrig

Recept av: Filip Poon