Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Förvandla bröd som blivit över till chokladfyllda fattiga riddare! En riktig frukost- och brunchfavorit som sätter guldkant på helgfrukosten. Ett perfekt sätt att ta tillvara brödet till sista smulan helt enkelt.
Ingredienser
8 skivor JätteFranska
2 förpackningar ljus blockchoklad
Ägg (3st)
2 dl Mjölk
1 msk strösocker
Smör att steka i
Till servering
Florsocker att pudra över
Färska hallon
Vaniljglass
Tillagning
Gör så här
Vispa äggen och blanda sedan ner mjölk och strösocker.
Smält lite smör i en stekpanna. Doppa en brödskiva i smeten och lägg ner i stekpannan. Hacka blockchokladen i mindre bitar och dela ut rikligt på skivan, doppa sedan en till brödskiva i smeten och lägg ovanpå. Stek tills båda sidor fått färg och chokladen smält. Upprepa med resten av brödskivorna.
Pudra florsocker över de färdiga fattiga riddarna och servera med färska hallon och vaniljglass.