Charlotte Royale med Gifflar Vanilj | Pågen
20 minuter
4 5 1 21 röster

Charlotte Royale med Pågen Gifflar Vanilj

Fixa enkelt en vacker och festlig nyårsefterrätt


Ingredienser

2 påsar Pågen Gifflar Vanilj
Bärmousse (du kan göra egen enligt receptet nedan eller använda färdig mousseblandning)

Ingredienser egen bärmousse:
 
1 vaniljstång
3 dl grädde
160 g socker
3 gelatinblad
6 dl gräddfil
125 g färska hallon
150 g färska jordgubbar

 

Tillagning

Gör så här

  1. Täck insidan av skålen (ca 20 cm i diameter) med plastfolie
  2. Skiva gifflarna
  3. Täck insidan skålen med gifflar-skivorna
  4. Häll i bärfyllningen
  5. Täck toppen med gifflar-skivor
  6. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller ställ i frysen och ta upp minst en timme innan servering.

    Bärmousse:
  7. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
  8. Skrapa ur vaniljstången i en kastrull.
  9. Koka upp vaniljfrön, den urskrapade vaniljstången, grädde och socker.
  10. Ta av från plattan.
  11. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden
  12. Lyft ut vaniljstången
  13. Tillsätt gräddfilen och bären