Bruschetta Tonnato med Pågen LantGoda bröd - Recept | Pågen
30 minuter
3 5 1 54 röster

Bruschetta Tonnato - Macka med rostbiff, tonfisk och kapris

Bruschetta med kalv, tonfisk och kapris


Ingredienser

10 pers.

  • 10 skivor Pågen LantGoda 
  • 300 g tunna skivor kalvrostbiff (eller vanlig rostbiff)
  • 10 körsbärstomater på kvist

Tonfiskröra

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 6 rullade sardeller
  • 3 msk finhackad kapris

Till garnering

  • Stora och små kapris

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med att rosta tomaterna genom att lägga dem i en eldfast form och ställ in i ugnen på 125°C i ca 30 minuter.
  2. Lägg äggulorna i en bunke och rör ihop med senapen.
  3. Tillsätt oljorna droppvis under omröring.
  4. Lägg i väl avrunnen tonfisk, hackade sardeller och kapris.
  5. Mixa ihop till en slät röra.
  6. Rosta brödskivorna.
  7. Fördela köttet och tonfiskröran på brödskivorna och lägg upp på ett serveringsfat.
  8. Garnera med kapris och de ugnsrostade tomaterna.