Brunchstrata av JätteFranska - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Brunchstrata av JätteFranska

Ta vara på överblivet bröd med den här goda italienska favoriten – strata! Med JätteFranska som bas lagar du en matig brunch-gratäng fylld med bacon, ost och massor av smak. Perfekt för långa helgfrukostar eller när du vill bjuda många på något riktigt gott och mättande!


Ingredienser

  • Pågen Jättefranska (ca 4-5 skivor)
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g bacon
  • 16 dl bröd
  • 4 dl riven mozzarella
  • Knippe färsk gräslök
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här
  1. Värm en stor non-stick stekpanna på medelhög till hög värme och stek baconet tills det är gyllenbrunt. Ta upp det ur pannan och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Riv brödskivorna så de blir totalt ca 16 dl.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt bröd, 3 dl ost och det stekta baconet i äggblandningen. Blanda väl. Täck över och ställ in i kylen i minst 30 minuter så att äggen kan sugas upp av brödet.
  4. Värm ugnen till 175°C. Smörj en springform generöst med smör. Häll brödblandningen i formen och tryck till. Strö över den resterande osten och täck löst med folie.
  5. Grädda i 25 minuter, ta sedan bort folien och grädda ytterligare 15–20 minuter, tills ytan är gyllene och en sticka som sticks in i mitten kommer ut ren.
  6. Låt stratan vila i 5 minuter innan du tar bort springformen. Garnera med gräslök!