Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Här kommer ett riktigt gott tips för den som vill testa något nytt, enkelt och lyxigt! Våffla brödet för rejält med fras och toppa med färska räkor, gräddfil och rom för lyxiga, fräscha sommarsmaker.
Ingredienser
JätteFranska
1 dl mjöl
Smör
2 dl mjölk
1 krm salt
1 stort ägg
En näve handskalade räkor
Gräddfil
1 burk löjrom
1 rödlök
Färsk gräslök
Tillagning
Gör så här
Rör ihop ägg, mjöl och salt lätt till en smet.
Bred båda sidor av brödet med ett tunt lager smör.
Doppa den smörade brödskivan lätt i smeten och lägg sedan i våffeljärnet ett par minuter tills brödvåfflan fått en fin färg.
Servera med färska räkor, en klick gräddfil, löjrom, hackad rödlök och lite färsk gräslök.