Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
En fräsch sommarsallad full av Medelhavssmaker! Krutonger av rustikt och salt Italienskt Lantbröd ger den där extra matiga touchen som behövs en varm dag. Perfekt att göra när man har bröd över som är på väg att bli gammalt.
Skär brödet i grova kuber. Lägg brödkrutongerna på ett bakplåtspapper på en plåt.
Riv eller pressa vitlöken och blanda ner den i oljan tillsammans med färsk rosmarin.
Häll oljan över brödkrutongerna och rör runt dem så alla kuber är täckta.
Grilla i ugnen i ca 10 minuter eller tills krutongerna är gyllenbruna.
Sallad:
Hacka rödlöken i halverade skivor. Skär gurkan i kuber. Skär upp tomaterna i klyftor och häll av oliverna. Skär fetaosten i kuber. Blanda ner i en stor skål tillsammans med krutongerna.
Röd ihop olivolja och vinäger till en dressing, smaka av med salt och peppar och häll över salladen.
Häll över torkad oregano över salladen efter smak och blanda.