Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Här kommer ett gott och svinnsmart tips till fredagsmyset! Rostbröd som är påväg att bli torrt förvandlas i några enkla steg till oemotståndligt goda ostfyllda brödnachos att dippa.
Ingredienser
Några skivor JätteFranska
Riven ost
Rumstempererat smör
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg ut två skivor bröd och skär av kanterna. Ett tips är att lägga undan kanterna och göra brödpommes av dem!
Sprid ut riven ost på ena skivan bröd och lägg över den andra skivan.
Kavla ut tills brödskivorna är platta.
Bre på ett lager smör på var sida av de kavlade bröden och skär sedan upp i små trianglar.
Lägg ut brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen i ca 15 minuter tills de fått en fin yta. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Dippa och njut!