Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Dags att rensa ut lite matrester? Då tipsar vi om att göra en lättlagad och god brödgratäng. Ett perfekt sätt att ta vara på bröd som är på väg att bli gammalt, och som går att variera med de grönsaker och andra rester som du hittar i kylskåpet.
OBS! Paprikan, broccolin och skinkan kan bytas ut mot andra rester såsom zucchini, morot, aubergine, köttfärs mm.
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela brödskivorna i grova fyrkanter.
Skär upp paprikan i stänger, skär upp skinkan i bitar och dela upp broccolin i bitar. Hacka gullöken.
Stek löken i en ugnsfast gjutjärnspanna. Addera paprika och broccoli när löken fått färg och stek upp tills broccolin och paprikan mjuknat lite. Addera sedan brödet och skinkan.
Vispa ihop ägg och mjölk och smaka av med salt och peppar. Häll över i formen. Toppa brödgratängen med den rivna osten.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills brödgratängen fått en fin färg och stelnat.