5 5 1 1 röster

Bröd fries

Här kommer ett gott sätt att ta vara på bröd som blivit torrt: bröd fries! Lika krispigt som pommes, lika gott som vitlöksbröd. Servera med en fräsch persilje- & vitlöksdipp!


Ingredienser

  • Olivolja
  • Vitlök
  • Färsk persilja
  • Ljust bröd till exempel Levain
  • Majonnäs
  • Crème fraiche
  • Salt & peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Skär upp brödskivor i ”strimlor”.
  3. Blanda ihop olivolja, finhackad vitlök och finhackad persilja.
  4. Häll oljan över de uppskurna bröden och blanda runt så att alla bitar blir täckta.
  5. In i ugn i ca 20 minuter.
  6. Blanda under tiden ihop en persilje- & vitlöksdippen genom att mixa persilja, vitlök och en skvätt vatten i matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt sedan majonnäs och Crème fraiche och fortsätt mixa tills såsen blir jämn. Tillsätt salt och peppar.