Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Här kommer ett gott sätt att ta vara på bröd som blivit torrt: bröd fries! Lika krispigt som pommes, lika gott som vitlöksbröd. Servera med en fräsch persilje- & vitlöksdipp!
Ingredienser
Olivolja
Vitlök
Färsk persilja
Ljust bröd till exempel Levain
Majonnäs
Crème fraiche
Salt & peppar
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 190 grader.
Skär upp brödskivor i ”strimlor”.
Blanda ihop olivolja, finhackad vitlök och finhackad persilja.
Häll oljan över de uppskurna bröden och blanda runt så att alla bitar blir täckta.
In i ugn i ca 20 minuter.
Blanda under tiden ihop en persilje- & vitlöksdippen genom att mixa persilja, vitlök och en skvätt vatten i matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt sedan majonnäs och Crème fraiche och fortsätt mixa tills såsen blir jämn. Tillsätt salt och peppar.