Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Innan middagen kan det behövas något som stillar den värsta hungern, både för stora och små. Att dippa bröd- och grönsaksstavar är då ett bra alternativ.
Ingredienser
4 port
3 dl frysta gröna ärter
100 g färskost
½ vitlöksklyfta
Örtsalt
5 skivor Pågen LingonGrova eller 4 skivor Pågen Surdegskex eller rostade brödstavar
Grönsaksstavar, förslagsvis morötter, gurka, kokta skärbönor eller lättkokta blomkålsbuketter.
Tillagning
Gör så här
Koka upp saltat vatten i en liten kastrull. Lägg i ärterna och låt vattnet koka upp. Slå av vattnet.
Lägg i en skål tillsammans med färskost. Mixa med mixerstav eller mosa ihop med en gaffel. Det behöver inte vara helt slätt. Smaka av med örtsalt och peppar.
Rosta LingonGrova i brödrosten, skär i avlånga trekanter.
Servera som en dip tillsammans med Surdegskex, eller rostade brödstavar och grönsaksstavar i säsong.