Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Hemlig ingrediens i den här rabarberpuddingen? Bröd som blivit torrt
Ingredienser
11 skivor Italienskt lantbröd
Ca 4-5 stjälkar färsk rabarber
ca ½ dl strösocker
Till smeten
5 ägg
4 dl mjölk
2.5 dl vispgrädde
1tsk vaniljextrakt
1dl strösocker
4msk smält smör
Till garnering
Färsk mynta
Florsocker att pudra över
Vispad vispgrädde eller glass till servering
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader
Ansa och skär rabarberstjälkarna i ca 3cm långa bitar (är de tjocka stjälkar kan du behöva dela dem på hälften). Hetta upp ca 100ml vatten i en stekpanna och blanda ner ½ dl strösocker. Låt det bubbla, ha i rabarberna tills de mjuknat lite, låt svalna vid sidan av medans du fortsätter med resten av receptet.
Vispa ihop mjölk, vispgrädde, strösocker, vaniljextrakt, ägg samt 3 msk smält smör (spara en msk till senare).
Lägg ner bröden i formen så de täcker botten. Peta in rabarberbitarna mellan bröden. EV. hälla över lite av såsen från rabarberna.
Använd den resterande msk smör till att pensla de bitarna av bröd som sticker upp.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter tills bröden fått färg och puddingen känns fast. Puddingen kommer bli ännu mer fast när den fått svalna lite ur ugnen.
Pudra florsocker över och toppa med färsk mynta. Servera med vispgrädde och njut!