Bookmaker toast med entrecôte, pepparrot och äggula - Recept - Filip Poon | Pågen
4 5 1 8 röster

Bookmaker toast med entrecôte, pepparrot och äggula

Bookmaker toast är en riktig klassiker. Tjusig, snabblagad och superb med en fin bit ryggbiff eller entrecôte, kryddig pepparrot och krämig äggula på en varm toast av Grötbröd. En umamibomb med mycket smak och karaktär!


Ingredienser

Kött

  • 2 st skivor ryggbiff eller entrecôte
  • 2 msk smör
  • ½ tsk torkad timjan
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt och peppar

Tomatsallad

  • 10 cocktailtomater i olika färger
  • ½ silverlök, finhackad
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad gräslök

Dijonnaise

  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk yellow mustard

Tillbehör

  • 2 st salladsblad, valfria
  • 2 st äggulor
  • 2 msk finriven pepparrot

Tillagning

Gör så här

  1. Salta och olja in köttbiten.
  2. Stek på hög värme på ena sidan tills den får fin färg.
  3. Vänd och tillsätt smör, vitlök, torkad timjan och peppar.
  4. Ös cirka 30 sek. Lyft ur. Låt köttet vila, skiva sedan upp.
  5. Lägg i tomater och lök i samma stekpanna, fräs cirka 1 min, salta.
  6. Lägg i persilja och gräslök.
  7. Rosta brödet och blanda dijonnaise.
  8. Montera mackan så här: Bröd, dijonnaise, sallad, tomat, ryggbiff, finriven pepparrot och toppa med en äggula.

Hugg in och njut

Recept av: Filip Poon