Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Bookmaker toast med grillad entrecôte,pepparrot & äggula
Bookmaker toast är en riktig klassiker. Tjusig, snabblagad och superb med en fin bit grillad entrecôte, kryddig pepparrot och krämig äggula på en varm toast.
Ingredienser
4 portioner
4 skivor Pågen Grötbröd
Dijoncreme
500 g entrecôte
4 blad romansallad
1 rödlök
4 äggulor
2 dl färskriven pepparrot (10 cm)
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar malen
1 tsk olivolja
DIJONCRÈME
2 dl cr.me fraiche naturell
4 msk dijonsenap
2 tsk honung flytande
2 krm salt fint
Tillagning
Gör så här
Låt entrecôten vila en timme i rumstemperatur innan du börjar.
Salta och peppra. Grilla köttet 2-3 min per sida och låt vila på en skärbräda.
Tvätta salladsbladen och skiva löken.
Skala och finriv pepparroten.
Droppa lite olivolja på brödet och grilla tills det fått lite färg.
Blanda ihop dijoncrèmen och lägg på brödet.
Lägg på sallad och lök.
Skär entrecôten i skivor och lägg ovanpå salladen.