Bookmaker Toast på Surdegsbröd - LantGoda - Recept | Pågen
25 minuter
5 5 1 0 röster

Surdegsbröd med dijonsenap, dragoncrème och ryggbiff

Klassisk matig macka till lunch eller middag


Ingredienser

Bookmaker

4 pers.

  • 4 skivor Surdegsbröd LantGoda
  • 1 msk smör
  • 4 skivor ryggbiff med kappa (150 g styck)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 kvisttomater i tunna skivor
  • 4 msk riven pepparrot
  • 4 msk dragoncrème
  • rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

 

Dragoncrème

2 dl

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • dl plockad dragon
  • 2 dl majsolja av god kvalitet
  • salt och peppar

 

Tillagning

Bookmaker

  1. Stek ryggbiffen i rapsolja till en kärntemperatur på 50°C.
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt vila i 2 minuter.
  4. Stek brödskivorna på båda sidor i smör tills de är gyllenbruna.
  5. Bred ut senapen jämnt på bröden och fördela tomatskivorna.
  6. Skiva biffarna och lägg en biff på varje toast.
  7. Strö över pepparroten.
  8. Servera med dragoncrème.

 

Dragoncrème

  1. Mixa äggula, dijonsenap, vinäger och dragon i en blender till slät konsistens.
  2. Mixa i oljan i en tunn stråle.
  3. Smaka av med salt och peppar.

 


TIPS: Servera gärna bookmakern med ugnsrostad färskpotatis så har du plötsligt en stor varmrätt!