Smörgåsmacka med saltrostade päron | Pågen
4 5 1 1 röster

Bjudmackan

Skippa kakorna och servera bjudmackor med saltrostade päron till eftermiddagsfikan istället.


Ingredienser

  • 4 skivor Pågenlimpan
  • 4 medelstora päron
  • 500 g grovkornigt salt
  • färsk timjan och oregano
  • 100 g grönkålsblad
  • 4 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 förp. mozzarella (à 125 g)
  • rivet skal från 1 citron
  • gräslök

Tillagning

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200° C. Lägg ett lager grovkornigt salt i en ugnsfast form. Lägg i päron och örter, strö över salt så att det nästan täcker. Baka päronen mjuka i ugnen, 40–50 minuter.
  1. Sänk ugnen till 180° C. Lägg grönkålsblad och vitlöksklyftor på en plåt, ringla över olja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen, 10-15 minuter.
  2. Ta ut päronen och torka av dem noga. Kvarta päronen och lägg på mackorna tillsammans med bitar av mozzarella och grönkål. Ringla över olivolja och toppa med finrivet citronskal och gräslök. Salta och peppra efter smak.