Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Skippa kakorna och servera bjudmackor med saltrostade päron till eftermiddagsfikan istället.
Ingredienser
4 skivor Pågenlimpan
4 medelstora päron
500 g grovkornigt salt
färsk timjan och oregano
100 g grönkålsblad
4 vitlöksklyftor
olivolja
2 förp. mozzarella (à 125 g)
rivet skal från 1 citron
gräslök
Tillagning
Gör så här:
Värm ugnen till 200° C. Lägg ett lager grovkornigt salt i en ugnsfast form. Lägg i päron och örter, strö över salt så att det nästan täcker. Baka päronen mjuka i ugnen, 40–50 minuter.
Sänk ugnen till 180° C. Lägg grönkålsblad och vitlöksklyftor på en plåt, ringla över olja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen, 10-15 minuter.
Ta ut päronen och torka av dem noga. Kvarta päronen och lägg på mackorna tillsammans med bitar av mozzarella och grönkål. Ringla över olivolja och toppa med finrivet citronskal och gräslök. Salta och peppra efter smak.