Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Bahn Mi är en sorts baguette på vietnamesiskt vis. Perfekt att ta med och äta ute. Gör din egen med klassiskt färskt korvbröd.
Ingredienser
4 st Pågen korvbröd
250 g fast naturell tofu
1 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 msk sesamolja
1 msk sojasås
2 msk hoisinsås
Salt och peppar
Srirachamajonnäs
1 nypa chiliflakes
1 lime
1 knippe färsk koriander
Hackade salta jordnötter
Picklade grönsaker
15 cm rättika
1 stor morot
1 rödlök
½ gurka
1 dl socker
1 dl ättika
2 dl vatten
1 krm salt
Tillagning
Gör så här
Skiva rättika, morot, gurka och rödlök.
Koka upp vatten, ättika och socker tills sockret lösts upp.
Lägg de skivade grönsakerna i sockerlagen och låt stå minst 1 timme men gärna över natten. Blanda hackad vitlök och riven ingefära med sesamolja, sojasås, hoisinsås, chiliflakes och pressa i lite lime.
Skiva tofun i ca 1 cm tjocka skivor och doppa dom i marinaden. Stek på medelvärme tills tofun får stekyta, häll över resterande marinad.
Fyll korvbröden med tofu och picklade grönsaker.
Toppa med srirachamajonnäs, koriander och hackade jordnötter.