Ärtpesto - Pesto på gröna ärtor - Recept | Pågen
15 minuter
4 5 1 5 röster

Ärtpesto på gröna ärtor, parmesanost & vitlök

God ärtpesto till mackan eller pastan


Ingredienser

ÄRTPESTO

  • 1 skiva vitt bröd
  • 3 dl frysta, gröna ärtor
  • 1 dl parmesanost
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta 
  • ½ dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Tillagning

Gör så är

  1. Bryt ned brödet i mindre bitar och rosta i stekpanna med lite olja. 
    Koka ärtorna och riv osten.
    Mixa samtliga ingredienser tillsammans med det rostade brödet, ärtorna och osten till en slät pesto. 

Passar utmärkt på mackan eller som sås till pasta. 

Brödet som blir över går alldeles utmärkt att använda till tex glasstopping.
Se våra ”tillsistasmulan” recept för inspiration. : )