Bjud på en ny variant av den älskade äppelkakan - passar perfekt i höstmörkret!
1 påse gifflar kanel
2 äpplen
2,5 msk kanel
2 dl äppelmos
85 g smör i tunna skivor
vaniljsås
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela gifflarna på mitten.
3. Skala äpplena. Skär dom i tunna skivor.
4. Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper.
5. Lägg hälften av gifflarna i botten av formen.
6. Klicka äppelmos på varje giffelskiva.
7. Fördela hälften av äppelskivorna så att de täcker gifflarna*.
8. Pudra över hälften av kanelen.
9. Fördela hälften av de tunna smörskivorna.
10. Upprepa steg 6 – 9.
11. Grädda formen i lägre delen av ugnen i 25 min.
12. Ta ut formen och placera ett uppläggningsfat ovanpå.
13. Vänd upp och ner. Avlägsna försiktigt bakplåtspappret.
14. Ringla vaniljsås över äppelkakan med gifflar och servera.