Vi bakarmed kärlek
Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Läs mer om hur vi bakar med kärlek
Om Pågeni korthet
Läs merInspiration, baktipsoch fakta om bröd
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Något för allasmaker och tillfällen
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Inte mycket som slår en varm nyrostad brödskiva med smör, ost och en klick marmelad – supergott! Här är ett recept på apelsinmarmelad med en liten twist, härligt crunch från mandlarna och en liten hetta från ingefäran.
Gör så här:
Skölj apelsinerna och citronen väl.
Skär bort botten och toppen på en av apelsinerna och skär den i små fina bitar, med skalet kvar.
Ta bort alla kärnor. Lägg apelsinbitarna i en kastrull.
Riv skalet på de resterande apelsinerna och citronen med ett fint rivjärn, se till att den vita delen av skalet inte kommer med. Lägg de rivna skalen i kastrullen.
Skär bort resterande skal på apelsinerna och citronen. Skär dem i små bitar och lägg i kastrullen.
Dela vaniljstången, skrapa ur vaniljkornen och blanda dem med sockret.
Tillsätt sockret, finhackade skalade mandlar och finriven ingefära i kastrullen. Koka upp alltsammans och låt sjuda i 15 minuter under lock. Ta av locket och sjud i ytterligare 15 minuter.
Om du vill att marmeladen ska ha finare konsistens kan du mixa den lite.
Förvara marmeladen i en väl rengjord syltburk.