Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Har du testat att göra äggröra på kokt ägg och keso? Gott, enkelt och laddat med protein. Ägget kan kokas i förväg och är enkelt att ta med till jobbet.
Ingredienser
1 port
1 ägg
2 msk keso
½ msk hackad gräslök
Örtsalt
1 skiva Pågen Rågbröd
1 tsk smör
Några salladsblad, förslagsvis, frissé, lollo rosso eller isbergssallad
Tillagning
Gör så här
Lägg ett ägg i en kastrull med vatten. Låt koka upp och koka sedan på medelvärme i ca 5-7 min (beroende på hur löskok du vill ha ditt ägg). Ta av kastrullen från plattan och spola ägget med kallt vatten. Häll av vattnet.
Mosa samman ägget och keson med en gaffel. Blanda om du vill ner hackad gräslök. Smaka av med örtsalt.
Rosta brödet i brödrost. Bre på smör och lägg på sallad. Toppa med äggröran och lite extra gräslök.