Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Ett gott och fluffigt moln av ägg på en bädd av smörstekt surdegsbröd. En ultimat helgmacka för dig som vill njuta av något extra gott och vackert till frukost.
Ingredienser
Pågen Levain
2-4 ägg
Ett knippe gräslök
Smör
Tillagning
Gör så här
Separera äggulorna från vitan, ett smart trick är att suga upp dem med hjälp av en PET-flaska.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggvitorna fast och fluffigt.
Placera ut små ”moln” av äggvitorna på en plåt med bakplåtspapper och forma en liten grop i mitten.
Baka äggvitemolnen mitt i ugnen i ca 3 minuter.
Lägg en äggula i varje liten grop och baka ytterligare 3-4 minuter tills äggen får en gyllene yta.
Servera på smörstekt Levain och toppa med lite hackad gräslök.