Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs & rostbiff - Recept | Pågen
30 minuter
4 5 1 9 röster

Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff

Studentfirandet, ett slut och en början på samma gång. Bägge sakerna är värda att fira – förslagsvis med de här snittarna.


Ingredienser

8 stycken

Gurksallad

  • 2 saltgurkor
  • 1 dl syltlök
  • 1/2 kruka persilja
  • svartpeppar

Avokado- och dragonmajonnäs

  • 1 avokado
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk hackade dragonblad i vinäger
  • 1/2 dl rostad lök
  • salt

Montering

  • 8 skivor Kavring
  • 1 msk smör till bröden
  • 8 små salladsblad, gärna
  • huvudsallad
  • 8 skivor rostbiff

Tillagning

Gör så här

  1. Gurksallad: Skär gurkorna i små tärningar. Hacka syltlöken grovt. Finhacka persiljan. Rör samman och krydda med svartpeppar.
  2. Avokado- och dragonmajonnäs: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär det i centimeterstora kuber. Blanda samman avokado, majonnäs, dragon och lök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Montering: Skär bort kanterna på brödet. Bred på smöret och avokado- och dragonmajonnäsen. Lägg på salladsblad och rostbiff. Toppa med gurksalladen.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.