Tapasmacka med kallskuret & snackmorötter - Recept | Pågen
30 minuter
3 5 1 1 röster

Tapasmacka med kallskuret

Levain med kallskuret, snackmorötter och soltorkad tomatcrème


Ingredienser

4 portioner

Tomatcrème

  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl tapenade soltorkade
  • tomater
  • salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor vetelevain
  • 2 msk olivolja
  • 130 g tapenade svarta oliver
  • 150 g Tapas de España
  • 1 dl rödbetsskott

Till servering

  • Marinerade kronärtskockor och snackmorötter

Tillagning

Gör så här

  1. Tomatcrème: Rör samman majonnäs och tapenade och smaka av med salt.
  2. Skala och dela vitlöksklyftan på mitten och gnid snittytorna mot brödskivorna. Stek bröden gyllene i olivoljan i en stekpanna.
  3. Bred olivtapenade på bröden, lägg på Tapas de España: chorizo, skinka och lomo. Toppa med rödbetsskott.
  4. Servera med tomatcrème, marinerade kronärtskockor och snackmorötter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.