Inspiration kring bröd och bakning

På Pågen har vi bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.

Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.

Limpa oskivad med havssalt och olivolja | Pågen

Lär dig mer om bakning

Hur vet jag hur länge degen ska knådas? Vad är det som gör att brödet blir saftigt? Hur får man en frasig skorpa ovanpå?

Våra bagare har samlat sina bästa knep som gör det enklare för dig att lyckas med bakningen.

Baktips för hemmabagaren

LingonGrova mörkt grovbröd oskivad | Pågen

Fakta om bröd

Pågen tipsar om hur man bäst förvarar sitt bröd och vad man kan göra med bröd som börjat bli gammalt. Vi ger dig också intressant fakta om bland annat olika jäsmetoder och surdeg.

Vet du till exempel varför man inte ska ha bröd i kylen och vad det är som gör att bröd åldras?

Mer intressant om bröd

Fullkornsmacka rökt makrill ägg | Pågen

Bra för hälsan att äta bröd 

Bröd innehåller massor av nyttigheter. Att äta bröd till varje måltid är ett enkelt sätt att fylla på med energi, fibrer, vitaminer och mineraler.

Vi tycker det är viktigt att du som konsument ska kunna göra medvetna val utifrån dina egna behov och preferenser. Därför är vi noga med att märka ut vad våra produkter innehåller.

Läs mer om bröd och hälsa