4 5 1 43 röster

Vit Gifflar kladdkaka

Underbart god kladdkaka med Pågen Gifflar Vanilj eller Saffran. Omöjlig att motstå!


Ingredienser

Botten

  • 1 påse Gifflar (Vanilj eller Saffran)

Kladdkakssmet

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, smält
  • 100 g vit choklad
  • 2,5 dl vetemjöl

Förslag på servering

  • Vispad grädde och lite färska bär

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda socker och ägg i en skål
  2. Häll smält smör över den vita chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  3. Häll chokladblandningen över äggblandningen.
  4. Sikta över mjöl och vaniljsocker rör försiktigt.
  5. Smörj en springform, eller använd bakplåtspapper i botten med storlek ca 21-23 cm i diameter.
  6. Skiva Gifflar och täck botten.
  7. Häll smeten över Gifflarna.
  8. Grädda i ca 35 minuter i mitten av ugnen, 175 grader.
  9. Vänd upp och ned på kakan och dra bort bakplåtspappret innan serveringen.
  10. Servera med en klick vispad grädde och lite färska bär.