Nougattoast med glass - Roast ’n Toast - Recept | Pågen
30 minuter
5 5 1 0 röster

Nougattoast med med glass, pistage och marshmallows

Smarrig toast till efterrätt eller lyxig helgfrukost


Ingredienser

4 portioner

Nougattoast …

  • 250 g nougat
  • 8 skivor Roast ’n Toast


… med kvarg, hallon och persikosås

  • 1/2 förp (à 820 g) konserverade
  • persikohalvor
  • 250 g vaniljkvarg
  • 125 g färska hallon
  • Till garnering: citronmeliss


… med glass, pistage och marshmallows

  • 3 dl glass, gärna vanilj
  • 1 dl rostade pistagenötter
  • 140 g skalad physalis
  • 1 dl minimarshmallows


… med jordgubbar och apelsin

  • 250 g jordgubbar
  • 2 apelsiner
  • 10 basilikablad

Tillagning

Nougattoast …

  1. Riv nougaten grovt och fördela på hälften av brödskivorna. Lägg på resten av bröden som lock.
  2. Grilla i smörgåsgrill ca 7 minuter eller i stekpanna tills nougaten har smält.

 
… med kvarg, hallon och persikosås

  1. Låt persikorna rinna av och mixa dem till en slät sås.
  2. Fördela kvargen i skålar. Skär nougattoasten i bitar och lägg ovanpå kvargen. Lägg på hallon, toppa med persikosås och garnera med citronmeliss.


… med glass, pistage och marshmallows

  1. Fördela glassen i skålar. Skär nougattoasten i bitar, lägg ovanpå glassen och toppa med nötter, physalis och marshmallows.


… med jordgubbar och apelsin

  1. Ansa och skär jordbubbarna i skivor. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Strimla basilikan.
  2. Blanda försiktigt ihop jordgubbar, apelsin och basilika.
  3. Skär nougattoasten i bitar och varva med fruktsalladen på en tallrik.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.