Vegansk Macka med Portabello, Tryffelmajonäs - Recept | Pågen
30 minuter
4 5 1 6 röster

Vegan macka med portabello, tryffelmajonnäs och rostad lök

Macka med örtbakad portabello, tryffelmajonnäs och rostad lök. Portabellon ugnsbakas under ett krispigt örttäcke och får en mycket djup och mustig smak. I receptet används vegansk majonnäs – men det går givetvis bra med vanlig.


Ingredienser

4 port

  • 4 skivor Pågen Energi
  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl ströbröd
  • 50 g mjölkfritt margarin/smör eller ½ dl rapsolja
  • 2 dl äggfri majonnäs/vanlig majonnäs
  • Tryffelolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g sallad
  • ½ dl rostad lök
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg svamparna i en ugnsfast form med hatten nedåt. Salta och peppra.
  2. Finhacka persilja, timjan och vitlök. Blanda med ströbröd och margarin/smör/olja. Salta lätt. Fördela blandningen på svamparna. Låt baka tills blandningen fått fin färg, ca 15 min.
  3. Blanda samman majonnäsen med några droppar tryffelolja.
  4. Rosta bröden i brödrost. Gnid med en delad vitlöksklyfta.
  5. Bre på majonnäs, lägg på sallad och portabello. Strö över rostad lök.