4 5 1 11 röster

Brödmuffins recept

Ett mumsigt och roligt tips som gör helgfrukosten ännu godare – brödmuffins med ägg och bacon!


Ingredienser

  • 12 skivor Roast n Toast
  • 1 paket bacon ( á 140g)
  • 9 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl parmesan
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk gräslök (till topping)

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek bacon samt vispa ihop ägg, mjölk och parmesan till en smet. Salta och peppra efter smak.
  3. Smöra en muffinsplåt och tryck sedan ner en brödskiva i varje grop. Försök täcka hela formen och undvika hål. Ett tips är att riva eller skära en skåra i brödet och sedan vika över kanterna över varandra för att ge brödet en konform som bättre passar muffinsformen.
  4. Lägg ner en baconskiva i varje brödmuffins och häll sedan över äggsmeten. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter tills du ser att brödmuffinsen rest sig.
  5. Hacka gräslök och strö över brödmuffinsen.