#almedalen

Om dieter, balans i livet och matglädje

Varje dag ringer, mejlar, twittrar, facebook-ar eller instagrammar människor till oss på Pågen, med funderingar, synpunkter, klagomål, beröm och idéer. Och en sak vi lagt märke till är att många människor funderar mycket på vad de äter. Ibland är det bra, man väljer kanske närodlat före mat som transporterats långt, man letar efter bröd med mer fullkorn i, eller så vill man undvika tillsatser och uppskattar att vi bakar allt vårt matbröd utan konserveringsmedel. Men ibland känns det som om jakten på att äta "rätt" går ut över matglädjen, och skapar mer stress och ångest än hälsa. Och ibland upplever människor att det är svårt att sålla bland alla råd och tips kring hur vi ska äta och leva för att må bra. På Pågen tycker vi att vi som stort bageri har ett särskilt ansvar. Vi vill baka gott, färskt bröd i många olika varianter för alla smaker och tillfällen, vi vill ha tydliga, transparenta innehållsförteckningar så att man lätt kan välja  och vi vill bidra till att den forskningsbaserade kunskap som finns kring hur man ska äta för att må bra sprids. En liten del i den här ambitionen var vårt seminarium i Almedalen på temat "När "fritt från" är det nya ätandet, vad blir då kvar på tallriken?" I panelen ingick Melker Andersson (krögare), Henrik Ennart (vetenskapsjournalist och författare) Anna Blücher, (universitetslektor på Linnéuniversitetet), Fredrik Torehammar (Livsmedelsföretagen). Nyfiken på vad vi pratade om? Ta en titt på den här filmen, som sammanfattar vårt panelsamtal.

 

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.