Varma mackor med kalkon och mozzarella
30 minuter
5 5 1 1 röster

Varma mackor med kalkon och mozzarella

4 portioner


Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp (380 g) kokta cannelinibönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger, salt och svartpeppar
  • 2 (à 125 g) mozzarella
  • 1/2 dl pesto
  • 8 skivor Pågen Surdegsbröd Kärnsund
  • 2 dl tomatsalsa
  • 2 förp (à 120 g) skivad rökt kalkon

Till servering:

Småbladig sallatsmix

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skär tomaterna i halvor. Häll av bönorna i en sil, skölj noga och låt rinna av väl. Blanda tomater, bönor, olivolja och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.

3. Skär mozzarellan i små bitar och blanda med peston.

4. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsalsa,
lägg på kalkon och toppa med mozzarellablandningen.

5. Sätt in mitt i ugnen tills osten har smält,
ca 10 minuter.

6. Servera med tomat- och bönsallad och sallatsmix.

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.