Toscansk tomatsoppa
5 5 1 4 röster

Toscansk tomatsoppa

Pappa al pomodoro


Ingredienser

  • 4 pers
  • 250 g körsbärstomater
  • 390 g krossade tomater
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar 
  • salt
  • peppar

Tillagning

Gör så här:
Hacka vitlök och basilika och fräs i olivoljan. 
Halvera körsbärstomaterna och lägg i grytan tillsammans med de krossade tomaterna. Riv ned brödet i mindre bitar och lägg i.
Fyll på med vatten och smula ned buljongtärningarna. 
Låt puttra i ca 20 minuter och smaka sen av med salt och peppar. 

Servera med bröd stekt i olivolja. 

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.