Toast Nicoise
45 minuter
4 5 1 1 röster

Toast Nicoise


Ingredienser

  • 4 skivor lantbröd, skurna på diagonalen
  • 2 kokta potatisar
  • 1 liten paprika
  • 1 liten rödlök
  • 50 g tonfisk i vatten
  • 1 msk kapris
  • 3 rullade sardeller
  • 5 kärnfria kalamataoliver
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ca 20 g rucolasallad


Dressing

  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • grovmalen
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Rosta paprikan i ugnen på 225°C tills skalet fått lite färg.
  2. Ta ut paprikan och låt den vila i några minuter.
  3. Dra av skalet och skär paprikan i tunna strimlor.
  4. Tärna potatisen fint och blanda med paprika, tunt skuren lök, avrunnen tonfisk, kapris, hackade sardeller och oliver samt pressad vitlök.

Dressing

  1. Rör ihop senapen med salt och socker i ett glas.
  2. Tillsätt oljan droppvis under omrörning och smaksätt med vinäger, salt och malen svartpeppar.


Toast Nicoise

  1. Blanda dressingen med ingredienserna till en matig röra.
  2. Fördela rucolan på rostade brödskivor och toppa med röran.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.