Svampsmörgås
30 minuter
5 5 1 0 röster

Svampsmörgås


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Pågen Surdegsgoda
  • Ca 600 g blandad svamp
  • 2 msk smör
  • 1 pkt riven Västerbottenost
  • ½ spetskål
  • 100 g solroskärnor
  • 1 knippe persilja
  • 1 citron


Picklade rödbetor (förbereds dagen innan)

  • 2-3 stora rödbetor
  • 0,5 dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • ½ chili
  • 2 krm peppar

Tillagning

  1. Koka upp ättika, socker och vatten, tills sockret är löst. Tillsätt lite salt och peppar. Låt det svalna.
  2. Skölj, skala och skär rödbetorna i tunna skivor på en köksmandolin. Lägg rödbetorna och den halva chilin i ättikslagen och täck med plastfilm. Låt stå i kylskåpet till nästa dag.
  3. Rengör svamparna och skär dem i grova bitar. Fräs dem i smöret i en varm panna tills de blir gyllene. Tag pannan av värmen och låt dem svalna en stund.
  4. Riv västerbottenosten över svamparna och vänd runt försiktigt.
  5. Skär spetskålen fint och pressa citronsaften över. Tillsätt lite salt och peppar.
  6. Rosta solroskärnorna i en torr panna.
  7. Skölj och hacka persiljan grovt.
  8. Lägg upp spetskålen på brödet. Därefter den ljumma svampen.
  9. Garnera med de picklade rödbetorna, de rostade solroskärnorna och den grovt hackade persiljan.


TIPS! Om du vill förenkla för dig, använd inlagda rödbetor.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.