Surdegsmacka med svampfyllning
20 minuter
4 5 1 2 röster

Surdegsmacka med svampfyllning


Ingredienser

4 pers.

  • 4 st portionsbröd eller valfritt bröd, gärna surdegsbröd
  • 6 dl ansad svamp efter säsong
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och skuren i tunna skivor
  • 12 halvor syrad röd steklök
  • 4 msk smetana
  • 1/2 citron
  • steksmör
  • 2 msk finskuren persilja
  • salt
  • peppar från kvarn

Tillagning

  1. Stek svampen gyllenbrun i smör. När svampen nästan är färdig så lägg i vitlöken och stek färdigt.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör och lägg dem på tallrikar.
  4. Vänd upp svampen tillsammans med schalottenlöken och persiljan. Fördela på underdelen av bröden och pressa lite citronsaft över.
  5. Garnera med den syrade löken och servera med smetana.
  6. Avsluta med att lägga på brödens överdel.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.