Strömmingsmacka med dillyoghurt och picklad morot
60 minuter
3 5 1 1 röster

Strömmingsmacka med dillyoghurt och picklad morot

En vinst kräver fokus. Strömming, morötter och nötter ger rätt energi – plus att kombinationen gör sig riktigt bra på en macka.


Ingredienser

4 portioner

Picklad morot

  • 1/2 dl ättika, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 morötter


Dillyoghurt

  • 1 ask (20 g) färsk dill
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • salt


Montering

  • 4 msk smör
  • 4 skivor PågenLimpan
  • 8 stekta inlagda
  • strömmingsflundror
  • 1 dl rostade hasselnötter

Tillagning

  1. Picklad morot: Värm ättika, socker och vatten i en kastrull under omrörning till sockret löst sig. Dra av från värmen.
  2. Skala och riv morötterna grovt och lägg ner i lagen. Låt dra minst 1 timme.
  3. Dillyoghurt: Hacka dillen, blanda med yoghurten och smaka av med salt.
  4. Montering: Bred smör på brödskivorna. Lägg på strömming, picklad morot och toppa med hasselnötter. Servera med dillyoghurt.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.