X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Strömmingsmacka med dillyoghurt och picklad morot
60 minuter
3 5 1 1 röster

Strömmingsmacka med dillyoghurt och picklad morot

En vinst kräver fokus. Strömming, morötter och nötter ger rätt energi – plus att kombinationen gör sig riktigt bra på en macka.


Ingredienser

4 portioner

Picklad morot

  • 1/2 dl ättika, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 morötter


Dillyoghurt

  • 1 ask (20 g) färsk dill
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • salt


Montering

  • 4 msk smör
  • 4 skivor PågenLimpan
  • 8 stekta inlagda
  • strömmingsflundror
  • 1 dl rostade hasselnötter

Tillagning

  1. Picklad morot: Värm ättika, socker och vatten i en kastrull under omrörning till sockret löst sig. Dra av från värmen.
  2. Skala och riv morötterna grovt och lägg ner i lagen. Låt dra minst 1 timme.
  3. Dillyoghurt: Hacka dillen, blanda med yoghurten och smaka av med salt.
  4. Montering: Bred smör på brödskivorna. Lägg på strömming, picklad morot och toppa med hasselnötter. Servera med dillyoghurt.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.