La Petite Brioche - Jordgubbsdessert
10 minuter
3 5 1 3 röster

La Petite Brioche - Jordgubbsdessert

Somrig dessert doppad i mörk choklad, med skurna jordgubbar, mascarponecreme, vit choklad och mynta. Bon appétit!


Ingredienser

  • La Petite Brioche
  • 1 paket färska jordgubbar
  • 150 g mörk choklad
  • 1 färsk mynta
  • 50 g vit choklad


Mascarponecreme

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk florsocker

Tillagning

Vispa ihop med en elvisp. Godast kyld.

  1. Vispa samman mascarpone, grädde, korn från vaniljstång och florsocker.
  2. Lägg blandningen i kylskåp i minst 1 tim före servering.
  3. Smält mörk choklad.
  4. Skär brioche-bullarna i halvor och doppa insidorna i choklad.
  5. Låt stå tills chokladen har stelnat.
  6. Skär jordgubbarna i skivor.
  7. Bred mascarponecremen med en sked på bullarnas bottendelar.
  8. Lägg jordgubbar försiktigt ovanpå grädden.
  9. Garnera med lite mynta och riven vit choklad.
  10. Lägg den övre brioche-halvan på toppen.

Inspiration

La Petite Brioche - Jordgubbsdessert

Somrig dessert doppad i mörk choklad, med skurna jordgubbar, mascarponecreme, vit choklad och mynta. Bon appétit!

La Petite Brioche - Blåbärscreme

Gör en lyxig dessert med blåbärscreme, färska blåbär och riven vit choklad.

La Petite Brioche - Citronfrestelse

Unna dig en fräsch citronfrestelse med päronpesto och krämig cream cheese. Bon appétit!

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.