Smörstekt levain med avokadoglass, gräslök och chiliflakes
30 minuter
5 5 1 0 röster

Smörstekt levain med avokadoglass, gräslök och chiliflakes


Ingredienser

(4 pers)

4 skivor Surdegstoast

Avokadoglass

  • 3 mediumstora avokados, ca 700 g
  • 1 – 1 ½ dl florsocker
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Salt 
  • Till servering
  • Gräslök, finskuren
  • Chiliflakes
  • Flingsalt
  • Olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

Smör till stekning

Tillagning

  1. Börja med glassen: Dela avokadon, ta ur kärnan och skeda upp fruktköttet i en bunke. Tillsätt socker, gräddfil, vispgrädde, citronsaft och salt. Mixa samman med en stavmixer eller i matberedare till en len konsistens. Justera sötman, syran och sältan efter egen smak.
  2. Kör sedan massan i glassmaskin till lagom glasskonstistens, eller häll i en plastbunke och ställ i frysen i cirka fem timmar. I det senare fallet, rör gärna om några gånger under frysningen.
  3. Skär bort kanterna från brödet och skär sedan varje skiva i två. Stek brödet gyllene i rejält med smör i en stekpanna. Lägg det smörstekta brödet på tallrikar och skeda på glassen. Strö över gräslök, chiliflakes och en nypa flingsalt. Ringla över olivoljan, avsluta med några drag med pepparkvarnen och servera direkt!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.