Skorpor med Pumpachutney
5 5 1 0 röster

Skorpor med Pumpachutney


Ingredienser

Pumpachutney Ca 1 liter 

  • 1 pumpa (butternut) 
  • 3 rödlökar
  • 2 röda äpplen 
  • 2 dl äppelcidervinäger 
  • 6 dl farinsocker
  • 3 msk ingefära
  • 1 tsk salt 
  • 2 kanelstänger

Tillagning

Dela och kärna ur pumpan.
Skala löken och skär bort skalet på pumpan.
Skär pumpa, rödlök och äpple i 1 cm stora tärningar.
Koka upp tärningarna med vinäger och låt koka sakta utan lock i ca 10 min.

Tillsätt socker, ingefära, salt och kanel. Koka ytterligare ca 30 min.
Häll upp chutneyn i varma, väl rengjorda burkar.
Tillslut dem omedelbart med lock och låt kallna.
Chutneyn bör stå ett par dagar innan den är färdig att äta.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.