Skorpor med Pumpachutney
5 5 1 0 röster

Skorpor med Pumpachutney


Ingredienser

Pumpachutney Ca 1 liter 

  • 1 pumpa (butternut) 
  • 3 rödlökar
  • 2 röda äpplen 
  • 2 dl äppelcidervinäger 
  • 6 dl farinsocker
  • 3 msk ingefära
  • 1 tsk salt 
  • 2 kanelstänger

Tillagning

Dela och kärna ur pumpan.
Skala löken och skär bort skalet på pumpan.
Skär pumpa, rödlök och äpple i 1 cm stora tärningar.
Koka upp tärningarna med vinäger och låt koka sakta utan lock i ca 10 min.

Tillsätt socker, ingefära, salt och kanel. Koka ytterligare ca 30 min.
Häll upp chutneyn i varma, väl rengjorda burkar.
Tillslut dem omedelbart med lock och låt kallna.
Chutneyn bör stå ett par dagar innan den är färdig att äta.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.