Skördemacka med örtkräm, rädisor och groddar
10 minuter
5 5 1 0 röster

Skördemacka med örtkräm, rädisor och groddar

Att grodda eller odla skott kräver liten arbetsinsats och passar även perfekt för den otålmodige eftersom det går relativt snabbt från groddning/sådd till skörd. Tanken med denna macka är att pålägget kan varieras beroende på vilken typ av grönt som finns till hands, men just kontrasten mellan len örtkräm, krispiga grönsaker och knapriga pumpakärnor är underbart god och passar perfekt som en lättare lunch- eller utflyktsmacka under varma sommardagar.


Ingredienser

2 portioner

  • 2 skivor LantGoda
  • ½ dl pumpakärnor
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 knippe blandade örter, t.ex. persilja, timjan, dragon, basilika och/eller oregano
  • 100 g färskost
  • 1 knippe rädisor
  • ca 2 dl groddar och/eller skott, t.ex. alfalfagroddar, linsgroddar, solrosskott, ärtskott och/eller smörgåskrasse
  • Blandade späda salladsblad
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja

Tillagning

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Droppa över lite olivolja, salta och för över på ett fat.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Repa örtbladen från kvistarna och finhacka bladen (spara några hela blad till garnering). Blanda samman färskosten med vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj och skiva rädisorna.
  4. Rosta eventuellt brödet. Bred på örtfärskosten och toppa med salladsblad, rädisor, groddar, skott, rostade pumpakärnor och örter.
  5. Ringla eventuellt över lite olivolja och servera!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.