Silltårtan
5 5 1 11 röster

Silltårtan


Ingredienser

Botten:

  •  200 g kavring
  • 50 gram smör

Fyllning:

  •  1 burk matjesill (200 g)
  • 1/2 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella
  • 1 tsk Agar Agar
  • 1 msj sillspad
  • peppar

Garnering:

  • 2 st ägg
  • Hackad gräslök
  • ½ Hackad lök

Tillagning

Gör så här:
Mixa kavringen till smulor.
Smält smöret.
Blanda smör och kavringsmulor och tryck ut i en springform ca 24 cm i diameter.
Låt stå i kylen i en halvtimme.

Hacka rödlöken och matjesillen.
Blanda med gräddfilen och kesellan.
Smaka av med sillspad och peppar.

Blanda Agar Agar med vatten och låt stå i 2 min.
Värm sedan blandningen på spisen på svag värme i två minuter för att sedan blanda med lök- och sillblandningen.

Häll blandningen i formen och låt stå i kylen i minst 3 h.

Dekorera med hackad lök, hackad gräslök och ägg.

Lämna en kommentar

3 kommentarer
  • Therese 28 mars 2018

    Vad är agar agar för nått?

  • Therese W 29 mars 2018

    Agar Agar är istället för gelatin. Det är ett vegetarisk alternativ.

  • Maria Bergqvist 30 mars 2018

    Agar Agar finns nog inte längre att köpa med det "produktnamnet". Det säljs som vegetariskt gelatin och hittas i hyllan för vegetarisk/vegansk mat.

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.