Semla med blåbärsglass och mandelsmör
10 minuter
5 5 1 0 röster

Semla med blåbärsglass och mandelsmör

En lite friskare och färgstarkare variant av semla, som dessutom är helt vegansk! Välj den sötning som du gillar bäst – eller uteslut helt, men se då till att använda en riktigt mogen banan.


Ingredienser

(4 pers.)

  • 4 Pågen Semlebullar
  • 1 mogen banan, skivad och fryst
  • 150 g blåbär, frysta
  • 1 avokado, urkärnad och urgröpt
  • Valfri sötning, t.ex. florsocker, vaniljsocker, honung, gavesirap eller dadelsirap
  • ½ -1 dl mandelsmör
  • Florsocker till garnering 

Tillagning

  1. Mixa samman banan, blåbär och avokado i en bunke med en mixerstav. Smaka av med valfri sötning.
  2. Tag av locken på bullarna och bred på mandelsmöret på underdelen. Skopa på lite glass och lägg på locket. Pudra över florsocker och servera direkt!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.