X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Roquefortsallad med örtkrutonger
20 minuter
5 5 1 0 röster

Roquefortsallad med örtkrutonger


Ingredienser

4 pers.

  • 8 skivor ljust grovbröd, kantat i 2 x 2 cm tärningar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk franska örter, torkade
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 5 dl pasta, kokt och kall
  • 2 askar eller påsar blandsallad
  • 1 ask körsbärstomater, delade
  • 20 cm gurka, skivad
  • 4 dl majs
  • 2 paprikor, hackade
  • 1/2 dl svarta oliver
  • 75 g grönmögelost, av roqueforttyp

Tillagning

  1. Stek brödtärningarna i olja tillsammans med örter och vitlök tills de fått fin färg.
  2. Lägg på hushållspapper för att torka.
  3. Blanda en sallad med pasta, grönsaker och ost.
  4. Fördela i fyra skålar med brödtärningarna på toppen.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.