Rotfruktsmacka
40 minuter
3 5 1 1 röster

Rotfruktsmacka


Ingredienser

4 pers.

  • 8 skivor bröd
  • 1 sats ajvar relishcreme (recept nedan)
  • 40 gram ruccola
  • 1 sats rotfrukter (recept nedan)
  • 16 ringar rödlök

 

Ajvar relishcreme

  • 40 gram ajvar relish, stark
  • 100 gram kesella, light
  • Salt
  • Peppar

 

Rostade rotfrukter

  • 400 g rotfrukter, skalade och klyftade
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 kvistar timjan
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Blanda ihop ingredienser till ajvar relishcremen och smaka av med salt och peppar.
  2. Bred/spritsa den på de två skivorna.
  3. Lägg på ruccola, rotfrukter (se nedan) och rödlök på bottenbitar.
  4. Lägg på lock.

 

Rostade rotfrukter

  1. Sätt ugn på 225°C.
  2. Blanda rotfrukter med vitlök, olja, timjan, salt och peppar.
  3. Lägg på plåt.
  4. Sätt in i ugn och rosta rotfrukter i 15 minuter, rör runt och rosta ytterligare 15 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna!
  6. Förvara kallt tills de ska användas!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.