Rostade räkor med basilikamajonnäs
15 minuter
3 5 1 2 röster

Rostade räkor med basilikamajonnäs


Ingredienser

4 pers.

  • 500 g räkor med skal (färska eller tinade)
  • 1 röd chilifrukt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 stjälk blekselleri


Basilikamajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1-2 msk finhackad basilika
  • salt och peppar 

Tillagning

  1. Börja med basilikamajonnäsen. Rör ihop äggulan med senap och pressad vitlök i ett glas.
  2. Blanda ner vinäger och tillsätt sedan oljorna droppvis under omröring.
  3. Blanda ner finhackad basilika och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta räkorna i torr, het panna tills skalet fått lite färg.
  5. Tillsätt hackad röd chili (urkärnad) och fint skuren blekselleri samt lite grovmalen svartpeppar.
  6. Servera räkorna direkt med rostat bröd och basilikamajonnäs.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.